Technologie heeft een enorme invloed op ons dagelijks leven. We weten allemaal dat de technologische ontwikkelingen hard gaan. Het tempo van ontwikkeling lijkt zelfs alleen maar te versnellen. Kunnen we het allemaal nog wel bijhouden? Hieronder 10 van de meest belangrijke en veelbelovende technologische ontwikkelingen van dit moment:

1. Nanosensors en "the internet of nanothings" is een van de meest opwindende gebieden van wetenschap vandaag de dag. Minuscule sensoren die circuleren in het menselijk lichaam of in constructiematerialen zullen de mogelijkheid hebben om vitale informatie te versturen naar de buitenwereld. Dit zal z'n weerslag hebben op de geneeskunde, architectuur, landbouw en geneesmiddelenproductie.

2. Next generation batterijen helpen één van de belangrijkste obstakels in schone energie, de opslag van energie, te elimineren. Hoewel nog niet commercieel beschikbaar, biedt dit gebied een grote belofte en een geweldig perspectief voor de toekomst.

3. De Blockchain is een populair gebied om in te investeren. In 2015 ontving het voor meer dan 1 miljard dollar aan investeringen. Het onwikkelt zich snel en zal de manier waarop banken, markten, contracten en overheden werken veranderen.

4. Tweedimensionale materialen zoals grafeen zullen invloed hebben op een grote variëteit aan toepassingen, variërend van lucht en waterfilters tot batterijen en draagbare technologie.

5. Zelfrijdende auto's zijn er al en het potentiële effect is enorm. Hoewel er nog steeds een aantal problemen te overwinnen zijn, zullen zelfrijdende auto's in de toekomst levens redden, vervuiling verminderen, economieën stimuleren en de kwaliteit van leven verbeteren.

6. "Organen op chips", oftewel: kleine modellen van menselijke organen, maken het makkelijker voor wetenschappers om medicijnen te testen en om wetenschappelijk onderzoek te doen.

7. Petrovskite zonnecellen zijn makkelijker te produceren en efficiënter dan de huidige zonnecellen. Ze zijn ook bijna overal te gebruiken.

8. Open AI ecosystemen maken het mogelijk om slimme digitale assistentie te krijgen in de cloud. Het zal in staat zijn ons te adviseren op het gebied van financiën, gezondheid en zelfs mode.

9. Optogenetics, oftewel: het gebruik van licht en kleur om de hersenactiviteit mee vast te leggen, kan helpen om betere behandelingen te vinden voor hersenziekten.

10. "Systems metabolic engineering" zal het mogelijk maken om essentiële chemicaliën veel efficiënter te maken met behulp van planten, dan mogelijk is m.b.v. fossiele brandstoffen.

 

 

Courtesy of: Visual Capitalist
 

CFD’s vs. Sprinters

Werk met gegarandeerde stops

die u zélf kunt inleggen

Ontdek de voordelen van CFD’s

CFD’s vs. Turbo’s

Bepaal zelf de hefboom en

handel 24 uur per dag Indices

Ontdek de voordelen van CFD’s

300 x 600